Bereikbaarheid

Geografisch gezien ligt de Blaak relatief afgesloten. De wijk heeft slechts twee echte uitvalswegen en ligt ook relatief ver verwijderd van het stadscentrum van Tilburg. Dat maakt de Blaak soms lastig bereikbaar. Op deze aparte pagina over bereikbaarheid vindt u onder andere informatie over de toegangswegen naar de Blaak, het openbaar vervoer in de wijk, en de recente GO-scooters die in de wijk kunnen worden gebruikt.

Toegangswegen

De Blaak ligt geografisch gezien tussen de Baroniebaan en de A58 in. Toch heeft de wijk niet veel toegangswegen. De Blaak is vanuit het noorden bereikbaar vanaf de Baroniebaan via twee wegen: de Stroomlaan, die bij de rotonde ook aftakt naar de Beeklaan, en nog noordelijker de Gilzerbaan die helemaal doorloopt tot aan Gilze. Vanuit het zuiden is de Blaak bereikbaar via de Vaartlaan die aangesloten is op industrieterrein Het Laar, die uitkomt op de Beeklaan. Ook het Roerpad vanuit Riel komt uit op de Vaartlaan.

Hieronder ziet u een kaart van de toegangswegen in en uit de Blaak.

Openbaar vervoer

De Blaak is vanuit het centrum van Tilburg bereikbaar per bus. Lijn 7 van Arriva rijdt vanaf het Centraal Station in het centrum naar de wijk. Het dichtsbijzijnde treinstation is Tilburg Universiteit. De wijk is vanuit daar per fiets in zo’n 10 minuten te bereiken.

Hieronder vindt u de actuele busdienstregeling vanuit De Blaak richting het centrum en andersom. Uiteraard kunt u dat schema ook vinden op de website van Arriva.

Lijn 7 De Blaak > Tilburg Centraal Station (weekdagen)

Lijn 7 De Blaak > Tilburg Centraal Station (zaterdag)

Lijn 7 De Blaak > Tilburg Centraal Station (zondag)

Lijn 7 Tilburg Centraal Station > De Blaak (weekdagen)

Lijn 7 Tilburg Centraal Station > De Blaak (zaterdag)

Lijn 7 Tilburg Centraal Station > De Blaak (zondag)

Klantenservice Arriva

Als u in contact wilt komen met Arriva over de busregeling dan kunt u bij de klantenservice terecht. U kunt dat als volgt doen:

Whatsapp: +31 9701 0256 677
Livechat: via chatbutton op arriva.nl
Twitter: @Arriva_NL
Facebook: Arriva Nederland
Telefoon: 0800-0232545
Postadres: antwoordnummer 1004, 8440 VB Heerenveen

De klantenservice van Arriva is bereikbaar:
• op werkdagen van 6.00 tot 23.00 uur
• in het weekeinde en op feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur

GO-scooters

Sinds begin 2022 zijn er elektrische scooters van GO Sharing beschikbaar in de wijk. Dat zijn deelscooters die kunnen worden gebruikt via een app. U betaalt dan €0,29 per minuut voor het gebruik ervan (plus €0,50 toeslag omdat de wijk meer afgelegen ligt). U kunt de scooters vervolgens overal parkeren waar GO actief is. Dat is handig als u bijvoorbeeld snel naar het centrum wil. De scooters kunnen op veel plekken in de wijk worden neergezet – u kunt in de bijbehorende app zien waar dat kan.

Kijk op de website van GO Sharing om te zien hoe u de scooters kunt gebruiken.