Veiligheid2023-01-03T20:30:01+00:00

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk thema in de wijk. De Blaak is een veilige wijk, waar weinig overlast en criminaliteit plaatsvindt. Er is veel sociale controle, en de wijk kent over het algemeen een hoogopgeleide groep inwoners met weinig werkloosheid. Ook is er een actieve buurtpreventie, die dagelijks door de wijk loopt en opvallende zaken signaleert.

Hier vindt u meer informatie over veiligheidscijfers in de wijk, hoe u contact opneemt met de wijkagent, en wat de buurtpreventie in de Blaak doet.

De wijkagent

De Blaak kent twee wijkagenten. U kunt bij hen terecht voor vragen of klachten rondom veiligheid in de wijk.

Wilt u weten waar u de wijkagenten voor kunt aanspreken, of hoe u contact met hen kan opnemen, kijk dan hier.

www.wijkraaddeblaak.nl/wijkagent

De buurtpreventie

Tilburg heeft een actieve groep vrijwilligers die samen de buurtpreventie vormen. Zij signaleren verdachte of onveilige situaties in de buurt en staan in nauw contact met zowel de politie en BOA’s als de gemeente. De buurtpreventie komt via zowel de loopgroepen als via Facebook en WhatsApp in actie bij zulke situaties.

Op deze pagina leest u meer over wat de buurtpreventie doet en hoe u mee kunt doen.

Nieuws

Sociale veiligheid

Naast de fysieke veiligheid is er in de Blaak ook veel sociale veiligheid, bijvoorbeeld door de hoge mate van sociale controle en verschillende jongerenprogramma’s. Op deze pagina leest u meer over deze onderwerpen, en vindt u onder andere waar in de wijk bijvoorbeeld AED’s hangen.

Klik hier voor meer informatie over sociale veiligheid in de wijk.

Go to Top