Duurzaamheid2023-01-11T18:29:46+00:00

Duurzaamheid in de wijk

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor De Blaak. De meeste huizen zijn gebouwd in de jaren 80 en zijn aan verduurzaming toe. Tegelijkertijd zijn veel wijkbewoners bezig met verduurzaming, bijvoorbeeld door zonnepanelen te leggen of hun huizen te isoleren.

De Blaak heeft, als een van de vijf wijken in Tilburg, een eigen energiecoöperatie. Die geeft advies en voorlichting over verduurzaming, en denkt mee met de gemeente en overheid over zaken zoals toekomstplannen.

Wilt u zelf beginnen met verduurzamen? Daar helpen we u graag mee! Op deze pagina geven we u informatie over de mogelijkheden, de energiecoöperatie, en subsidies die beschikbaar zijn.

Subsidie aanvragen

Er bestaan verschillende subsidies voor verduurzaming van uw huis. Die worden uitgedeeld door de gemeente Tilburg. Via het programma Aan De Slag Met Je Huis is er jaarlijks een flinke pot geld beschikbaar voor als u twee of meer verduurzamingsmaatregelen wilt nemen. Ook zijn er kleinere subsidies beschikbaar voor bijvoorbeeld een groen dak.

Op deze pagina vindt u alle informatie over de beschikbare duurzaamheidssubsidies van de gemeente Tilburg.

Energiecoöperatie

De Blaak heeft een eigen energiecoöperatie. Die doet aan voorlichting in de wijk, onder andere via energiecafés en energiemarkten. Ook geven energieadviseurs van Energiecoöperatie De Blaak advies over verduurzaming, telefonisch of aan huis. De ECB krijgt via de Green Deal subsidie van de gemeente Tilburg waarmee evenementen kunnen worden georganiseerd.

Ook was de energiecoöperatie onderdeel van windmolenproject Spinderwind.

Wilt u meer weten over Energiecoöperatie De Blaak, kijk dan verder op www.energiedeblaak.nl.

Energie-advies

U kunt via de Energiecoöperatie advies krijgen over het verduurzamen van uw huis. Dat kan telefonisch of via een huisbezoek van een van de experts. Een telefonisch advies is gratis, en via de gemeente Tilburg krijgt u korting bij een huisbezoek. Wilt u meer lezen? Dan kunt u terecht bij de Energiecoöperatie.

Lees hier meer over het energieadvies via de Energiecoöperatie.

Nieuws over duurzaamheid

Go to Top