Sociale veiligheid

Naast de fysieke veiligheid is er in de Blaak ook veel sociale veiligheid, bijvoorbeeld door de hoge mate van sociale controle en verschillende jongerenprogramma’s. Op deze pagina leest u meer over deze onderwerpen, en vindt u onder andere waar in de wijk bijvoorbeeld AED’s hangen.

Contour de Twern

Contour de Twern is een Tilburgse organisatie die zich hard maakt voor een sociaal bestaan. De instantie organiseert vrijwilligerswerk en bijeenkomsten waar iedereen zich bij kan aansluiten, en is nauw bij wijken en wijkbewoners betrokken. Contour de Twern is ook in de Blaak actief. U kunt op hun website kijken voor meer informatie.

Kijk op www.contourdetwern.nl om te zien wat deze organisatie voor u kan betekenen.

R-Newt

Wat Contour de Twern doet voor ouderen en een wat algemenere groep Tilburgers doet R-Newt voor jongeren. Deze instantie organiseert activiteiten voor jongeren en helpt ze eigen evenementen op te zetten. Ook houdt R-Newt een oogje in het zeil met hoe het met jongeren gaat.

Op www.r-newt.nl leest u alles over wat deze organisatie doet.

Scholen

De Blaak kent twee scholen en een buitenschoolse opvang. Veel ouders met jonge kinderen sturen hun kroost dan ook logischerwijs naar een van deze twee scholen, die goed aangeschreven staan. De Borne en OBS De Blaak hebben dan ook een belangrijke sociale functie in de wijk. U vindt meer informatie over de scholen op hun websites:

De Borne
OBS De Blaak
BSO Kinderstad

Beveiligingscamera’s

Steeds meer Nederlanders nemen een beveiligingscamera of een videodeurbel. Die zijn niet alleen handig om te zien wie er voor de deur staat, maar ze kunnen de wijk ook veiliger maken. Dat kan via Camera In Beeld, een database waarin de politie kan zien waar in een wijk particuliere beveiligingscamera’s hangen. De politie kan niet meekijken met de beelden. Maar de politie weet dan wél waar ze kan aankloppen als er in de buurt iets is gebeurd, zoals een inbraak bij de overburen.

U kunt uw camera aanmelden via de website van de politie. Let wel goed op de privacyregels! U mag niet zomaar de straat filmen. Kijk voor alle regels op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.