logo

BLAAK 35

Na maanden van voorbereiding werd op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus 2014 dan eindelijk Blaak 35 gehouden; hierbij een korte terugblik op het feestweekend! Voor foto’s kunt u terecht op de site van Tilburg.com (got talent, sport en spel, avondfeest)

‘the Blaak’s got talent’!

Het feestweekend ging op vrijdag 29 augustus van start met ‘The Blaak’s got talent’. Met maar liefst 11 acts was het een vol programma met zang-, dans- en circusoptredens! De deelnemers werden aangemoedigd door een gezellig vol publiek met ouders en andere familieleden, maar ook heel veel vriendjes en vriendinnetjes waren er om voor hun idool te joelen. De avond werd met enthousiasme gepresenteerd door Eveline Mommers en Robin Brugman. De deskundige jury bestond uit voorzitter Norman de Langen (KVW), Marij v.d. Poel en Sabine Philipsen. Sabine is musical performer en zanglerares en geeft zelfs les bij de Telekids musical school! Privé les in de Blaak is ook mogelijk!

Iedere deelnemer kreeg een mooie medaille, maar er kon maar 1 winnende act zijn en dat was de dansact van Guillermo en Sofia Munoz! Eervolle vermelding verder voor Yael Rojer (2e plaats) en Iris Verschure (3e plaats). De winnaars kregen een mooie beker en een workshop kindertheater aangeboden.
20140829_Blaak_Got_Talent_0170
Verder was er nog de prijsuitreiking voor winnende poster van de tekenwedstrijd: Kian Stomp ging er met de prijs (tekenmateriaal en waardebon Intertoys) vandoor! Bovendien werd zijn poster gebruikt op school en in de flyers die door de hele wijk zijn verspreid.

Het live optreden van ‘the Blakes’ tijdens de pauze maakte de avond helemaal af. Deze vier dames kunnen zingen!

Al met al een geslaagde start van het Blaak 35 weekend!

Movie night

Na afloop van de talentenjacht, die uiteindelijk iets uitliep tot 20.30 uur, kon de filmavond beginnen. De film ‘Malificent’ met Angeline Jolie was een mix tussen actie en fantasy en een goede keuze voor de doelgroep van 14 tot 18 jaar. Met een opkomst van zo’n 20 gasten, was het niet druk, maar het plezier was er niet minder om.

Sport en speldag

Op zaterdag zou vanaf 10.00 uur de sport- en speldag van start gaan. De opbouw van de toestellen begon iets na 07.00 uur, maar werd helaas al snel gehinderd door de regen die vervolgens de rest van de dag aanhield. Van de mini-kartbaan en klimwand werd – ondanks de regen – nog wel gebruik gemaakt, maar bij de luchtkussens bleef het stil. Hulde voor  de scouting en Outdoor games van sportvereniging De Blaak om heel de dag in weer en wind toch klaar te staan voor de enthousiaste kinderen die het weer durfden te trotseren. Droger hielden de dames van de sportvereniging het, die de clinic ‘Zumba’ in de tent konden houden. De leden van wandelgroep de Blaakstappers konden de geplande wandelingen helaas niet door laten gaan, maar zij hebben in de middag nog wel een korte presentatie kunnen geven.
30082014_blaaksportdag_Jeroen_106

In de tent werd het ‘s middags gezellig tijdens de seniorenmiddag. Een grote taart van bakkerij Kriellaars werd aangesneden om Blaak 35 te vieren, terwijl koor Malkander een optreden verzorgde. Twee bijzondere gasten van toneelvereniging Kabaal kregen de lachers op de hand! Na een loterij traden de winnaars van de Blaak’s got talent nog een keer op en dat werd zeer gewaardeerd. Tijdens deze festiviteiten konden kinderen cupcakes versieren in de tent en werd er geschminkt en getekend.

Het is jammer dat het weer de opkomst heeft gedrukt, maar we hebben er toch een gezellige middag van gemaakt! Het Brabants Dagblad en Omroep Tilburg zijn nog langs geweest om er een goede indruk van te krijgen.
30082014_blaaksportdag_Jeroen_048

Feestavond

De feestavond ging om 20.30 uur van start. Met ruim 500 verkochte kaarten in de voorverkoop, was een goede opkomst gegarandeerd! De Jan van Brusselband ging om 22.00 uur los en hoewel het nog even aftasten was voor het publiek, kreeg de band de dansvloer uiteindelijk goed vol. DJ Kevin nam het stokje daarna over en wist met afwisselende muziek het gevarieerde publiek enthousiast aan het dansen te houden.
20140830_Blaak35_Corne_0216

De avond vloog voorbij en rond 01.00 uur werd het laatste nummertje gedraaid. Terwijl de laatste gasten hun glaasje leegdronken, begon het grote opruimen voor de vele vrijwilligers. Ook de volgende dag stond een team om 08.00 uur alweer klaar om de hele tent en inhoud op te ruimen. Rond 17.00 uur was het park weer leeg en konden de vrijwilligers nog genieten van een barbecue om tenslotte afscheid te nemen van weer een geslaagd Blaakfeest!

Alle mensen en organisaties die Blaak 35 op enige wijze mogelijk hebben gemaakt danken wij van harte. Meer in het bijzonder alle vrijwilligers van KVW, voor hun tomeloze inzet en ervaring. Daarnaast Johan van Bladel, Adi Geerts en Eveline Mommers voor hun hulp bij de organisatie. Naast de wijkraad en hiervoor al genoemde helpen handen waren er ook diverse andere sponsoren / steunpilaren die niet ongenoemd mogen blijven, zoals stichting Hofstede de Blaak, Tilburg.com, Primera, BS de Borne en OBS de Blaak.

 Wij hopen dat u ook heeft genoten van het feestweekend. Foto’s kunt u terugzien op Tilburg.com (Blaak’s got talentoverdag en ‘s avonds). Wilt u ons laten weten wat u ervan vond of heeft u suggesties voor de organisatie? Stuur een mail naar blaak35@wijkraaddeblaak.nl

Graag tot de volgende keer!

 


DE BLAAK 35 JAAR

Vrijdag 29 augustus:

‘The Blaak’s got talent’
Tijdens dit evenement krijg jij de kans om je grote talent te laten zien; zingen, dansen, jongleren, jodelen, je kan het zo gek niet verzinnen! Ben je 13 jaar of jonger dan kan jij je zelf of als groepje aanmelden en je act op een podium presenteren voor het publiek. De avond start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur.
Uiteraard is er ook een jury en zijn er prijzen voor de winnaar(s)!
De trotse (groot)ouders kunnen uiteraard genieten van de optredens onder het genot van een borreltje tijdens ‘happy hour’ in de Blaak!
Met het inschrijfformulier kan je jezelf, een duo, of groepje opgeven voor de Blaak’s got talent!

Aanmeldformulier Blaak talent II

hpqscan0001

Om de jeugdevenementen op de scholen meer onder de aandacht te brengen,heeft de organisatie een tekenwedstrijd uitgeschreven: ontwerp een poster om Blaak 35 te promoten! De winnende poster wordt gedrukt en verspreid in de scholen en onder de aandacht gebracht in een nieuwsbrief. Daarnaast mag de winnaar uiteraard een prijs in ontvangst nemen bij de Blaak’s got talent. Het is de poster van Kian Stomp geworden! Gefeliciteerd!

Movie night
Films speciaal geselecteerd voor de jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud, maar uiteraard is iedereen welkom bij deze filmavond. Bij mooi weer wordt de film in de open lucht getoond en kan je een plekje in het park uitzoeken. Neem gerust je eigen popcorn en cola mee! De film start om 20.30 uur!

Zaterdag 30 augustus:

Sport en spel
Van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur is er een heuse sport- en speldag voor de hele familie. Buiten zijn diverse springkussens en sportactiviteiten te beleven voor jong en oud. Wat te denken van een reuze klimwand voor jeugd en volwassenen of een kartbaan? Een ook schminken mag niet ontbreken! Op het terras kan je even bijkomen van alle inspanning onder het genot van een drankje of ijsje.

rock klimwand 200

Vanuit de wijk kunt u onder andere kennis maken met Zumba, Mini Hike, de scouting en wandelgroep de Blaakstappers. De Blaakstappers vertrekken om 11.00, 13.00 en 15.00 uur voor een gezellige wandeling in de wijk!

‘Heel de Blaak bakt’
Helaas zijn er te weinig aanmeldlingen om de bakwedstrijd in de oorspronkelijke vorm door te laten gaan. Wel zijn er een aantal aanmeldingen van de jeugd om cupcakes te versieren. Dus dat gaan we doen!
Tussen ongeveer 14.00 en 16.00 uur kan je hiervoor in de tent terecht.

Speciale genodigden van de middag zijn de senioren uit de wijk! De senioren zijn van harte welkom om vanaf 13.30 uur in de tent een kopje koffie of thee en taart te komen nuttigen, mede mogelijk gemaakt door bakkerij Kriellaars. Onze gasten (en andere geïnteresseerden) kunnen bovendien vanaf ongeveer 14.30 uur ook genieten van een optreden van koor Malkander! Dit gemengd koor is in 1987 opgericht in de Blaak en komt het lustrum mee vieren! Uiteraard is iedereen welkom hiervan te genieten, maar speciaal voor de senioren treft u hier de uitnodiging aan voor deze middag.

uitnodiging gasten Blaak bakt _1_

Feestavond
Tijdens de Blaak 30 was de feestavond een groot succes. Wij hopen er dit jaar wederom een knalfeest van te maken met de gezellige Jan van Brusselband én dj Kevin. Kaarten voor het wijkfeest zijn voor € 5,- per stuk verkrijgbaar bij Primera in het winkelcentrum of op de avond zelf aan de deur. Het kaartje is inclusief 2 consumptiemuntjes.

jvb_party_awards_2012

kraokfestival_20115_20110927_1479945556

Voor een voorproefje van de band: klik hier!

Alle festiviteiten vinden plaats in het park tegenover het winkelcentrum, waar je ook de grote tent kan vinden.

Heb je vragen of suggesties? Stuur een mail naar blaak35@wijkraaddeblaak.nl

Alvast in de sfeer komen? Lees hieronder over Blaak 30!

.
.

Organisatie:
Kevin van Erve (KVW)
Norman de Lange (KVW)
Adi Geerts (wijkbewoonster)
Otto Sterk (Wijkraad)
Esther Griffin (Wijkraad)

Untitled-1

IMG-20140707-00637

IMG-20140529-00455

  

logo blaak 30DE BLAAK 30 JAAR

Onze mooie wijk bestond september 2009 30 jaar en dat is gevierd!! Een korte impressie:

Blaak 30

 

Blaak 30 groots gevierd.

Het Jubileumfeest voor alle wijkbewoners op vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2009.

Allereerst veel dank aan de werkgroep (waarin vertegenwoordigers van de Wijkraad en leiding KVW) die de festiviteiten heeft georganiseerd en heel veel bewondering voor de inzet van de  KVW-vrijwilligers tijdens de diverse activiteiten. Zonder de ervaring en inbreng van het KVW zou dit feest niet georganiseerd kunnen worden.

Hiervoor alle hulde, grandioos !

De Blaakparty voor de jeugd op vrijdagavond verdiende meer belangstelling. Dit lag niet aan het geboden programma. Kennelijk is een feest binnen de eigen wijk niet “cool” genoeg, want met eenzelfde programma in Popcentrum 013 zou het storm lopen.


De DJ’s vooraf in beraad

De door de Winkeliersvereniging aangeboden brunch genoot gelukkig meer belangstelling. Voor jong en oud was er voldoende en al genietend konden de wijkbewoners elkaar eens onder andere omstandigheden ontmoeten.

Een fijne geste van onze winkeliers !

Het optreden van “De Gouden Mix” was zeer de moeite waard. Een muzikale show, waarin in een mix van zang en toneel de seizoenen van het leven werden uitgebeeld, met steeds de daarbij behorende liedjes uit de jaren 1950 – 1970. Het geheel werd vanaf de wolken door 4 engelen (w.o Frans Clijsen) aan elkaar gepraat.
De 55-plussers werden weer even teruggevoerd naar hun jonge jaren. Heerlijke nostalgie met soms een vleugje sentiment.

Tijdens de grote feestavond  werd er ook opgetreden door muzikale  talenten uit onze eigen wijk, t.w Jurgen Jonkers à la Frans Bauer) en Maurice van der Kaa (leider Jazzzes).


De crew is er, het feest kan beginnen…

Hierna nog enige impressies van diverse wijkbewoners over Blaak 30.

Wim van Zijl

Blaak 30

Bezoekers koffieochtend tijdens de brunch

Organisatie feest Blaak 30.

Al heel vroeg, in mei 2008, is gestart met de organisatie van een feest ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de wijk De Blaak. Vanuit de wijkraad is een projectgroep geformeerd bestaande uit Mariëtte Schellen, Steef Zoontjens, Ko Schaaders en ondergetekende als voorzitter van de groep. Op basis van de zeer goede samenwerking bij eerdere festiviteiten in de Blaak is al vroeg besloten het  Kindervakantiewerk in de wijk te vragen om ook in de projectgroep zitting te nemen. De projectgroep werd vanaf juli 2008 vanuit het KVW versterkt met Lydia van de Werken en Kevin van Erve.

Snel waren een aantal zaken duidelijk. Het feest zou gaan plaatsvinden in de tent die het KVW gebruikt tijdens de organisatie van de kindervakantieweek en wel in het weekend daarna, t.w. vrijdag 11 en zaterdag 12 september 2009. Ook het programma was al snel in grote lijnen rond. Vrijdagavond iets voor de jeugd, zaterdagmiddag iets voor de senioren en zaterdagavond een groot feest voor alle wijkbewoners. Met de winkeliersvereniging werd al vroeg kortgesloten hoe die bij het feest betrokken kon worden.

Elke maand daarna is er vergaderd en al snel was het programma ingevuld, met uitzondering van de vrijdagavond. De oplossing hiervoor werd aangereikt door Guus ten Hove, wijkbewoner en directeur van Popcentrum 013. Dan is het al snel september 2009. De programmering is rond.

De vrijdagavond – een van de duurste onderdelen – viel ronduit tegen. De opkomst van de jongeren was zeer matig. De brunch op zaterdagmorgen verzorgd door de winkeliersvereniging werd druk bezocht en was keurig verzorgd. Ook de zaterdagmiddag met een optreden van De Gouden Mix was succesvol. De zaterdagvond was een prima feest in een volle tent met enthousiaste wijkbewoners. Op zondag was de tent om 13.00 uur al afgebroken en was er aansluitend een barbecue voor de medewerkers.

Al met al een mooie viering van het 30-jarig bestaan van de wijk.

Frans Clijsen

Blaak 30

Jazzzes o.l.v. Maurice van de Kaa (naast de saxofoon)

Feest Blaak 30 jaar

Toen de Blaak 30 jaar was, was er natuurlijk een feestje!! Ik ging er met mijn vriendinnen naar toe. We hadden het erg gezellig. Het was wel erg jammer dat er niet zoveel mensen waren. Het was een grote tent maar met heel weinig mensen.

Natuurlijk was het wel gezellig als je met je vriendinnen gaat en het was goed georganiseerd.
Zelfs de Hustlekids kwamen en een goede DJ! Dat was echt heel gaaf.!

En nu op naar 35 jaar! Ik hoop dat ze dan weer zo’n feest organiseren, maar dat er wel meer jongens en meisjes komen!
Dan is het nog leuker.

Groetjes, Susan!

Blaak 30

 

Breakdancers: the Hustlekidz

Het Blaak 30 feest op zaterdag 12 september j.l.

Circa half drie aanvang van de Revue Senioren Mix. Een licht en luchtig optreden met veel humor en lekkere meezingers. Geweldige samenwerking en presentatie van een enorm enthousiaste groep. Wat een herkenning voor ons ouderen !

Dan het grote avondfeest, ca. 700 kaarten verkocht, dus grote klasse ! Net als de DJ, wat ging het hard. Een gesprekje aanknopen was helaas onmogelijk. Gelukkig was er nog de zeer druk bezochte “rokers”-tent, die in dit geval ook dienst deed als “praat”-tent.

De muzikale heren van Jazzzes hadden de eer om als eerste op te treden met hun “lekkere” muziek.

Geweldig succes, ga zo door !

Als klap op de vuurpijl verscheen “onze” Jurgen Jonkers, zoon van Rietje en Jan. Bijna alle vrouwen raakten in trance, vlogen naar voren, zwaaiden uitbundig met hun armen en zongen natuurlijk uit volle borst mee. Bij de polonaise  ben ik even afgehaakt en ben rustig op een stoeltje gaan zitten.

Aan het slot, bij het jassen ophalen kreeg ik nog van Joost een lekkere kroket aangeboden en dat om half één

’s nachts, heerlijk ! Dan naar de fiets – verdorie – lekke band, dan maar te voet naar huis.

Alle organisatoren en medewerkers bedankt !!

Jopie Engel (lid dinsdagochtend koffieclub)

Blaak 30

”Onze” Jurgen Jonkers zorgt voor actie

BLAAK – 30

Wat een geweldig feest bij het 30-jarige bestaan van onze wijk!

Het begon al op vrijdagavond met een festijn voor de jeugd van 12 tot 16 jaar in de KVW-tent: dansen op de muziek van via 013 gecontracteerde dj’s afgewisseld met een spectaculair optreden van een groep street- en breakdansers. Jammer dat de tent niet helemaal vol was. De opkomst was kleiner dan waarop gerekend was. Maar de jongelui die er niet waren hebben echt iets gemist!

de Jongeren Party: eerst nog meiden onder elkaar, maar later ook meer jongens

 

Zaterdag gingen de festiviteiten verder met een heerlijke en uitgebreide brunch in de tent,  aangeboden door de winkeliersvereniging. Over belangstelling was niet te klagen!  Winkeliers bedankt voor deze sympathieke geste!

Het optreden van de Gouden Mix in de middaguren op zaterdag was een gouden greep van de organisatie. De volle tent werd bevolkt door de oudere generatie bewoners van De Blaak. Het optreden veroorzaakte door de opgeroepen nostalgische herinneringen bij velen een lach en een traan. Zelf zing ik nadien een paar liedjes, die ik in mijn jeugd heb geleerd maar waarvan ik de teksten kwijt was, ondermeer het Lenteliedje. Complimenten aan alle medewerkenden van de Gouden Mix voor dit geslaagde optreden.


Aandacht bij de seniorenrevue “De Gouden Mix”

De zaterdag werd afgesloten met een spetterende dansmuziek waarbij vanwege het geproduceerde geluidsniveau non-verbale communicatie op het menu stond. De tent stond op zijn grondvesten (haringen) te trillen. De afsluiting bestond uit een optreden van Jurgen Jonkers, alias Frans Bauer, waarbij ook de senioren onder de aanwezigen in de benen kwamen en hun nog niet verleerde danskwaliteiten op de vloer toonden!


Ook de crew deelde in de feeststemming

Kortom, hulde aan de werkgroep binnen Wijkraad De Blaak (Frans Clijsen, Steef Zoontjes, Ko Schaaders en Mariëtte Schellen) en het KVW (Lydia van de Werken en Kevin van Erve) die in de afgelopen maanden zich enorme inspanningen hebben getroost om het 30-jarig jubileum luister bij te zetten! Zij zijn volledig geslaagd in hun opzet!

Een medebewoonster van De Blaak,

Mimy Vinkesteijn-Penninkhof

Blaak 30

De samenwerking tussen wijkraad en KVW in beeld

 

poster