De gemeente Tilburg is van plan in de komende jaren veel nieuwe woningen bij te houden. Daarover was onlangs een bijeenkomst. Die kunt u online terugkijken.

De bijeenkomst ging over de toekomst van de stad. De plannen van de gemeente zijn om tot aan 2040 zeker 25.000 extra woningen bij te bouwen, waardoor er 40.000 mensen méér in de stad komen te wonen.

Voor De Blaak heeft de bebouwing weinig directe gevolgen, maar toch kunnen de plannen relevant voor u zijn. Het gaat bijvoorbeeld om plannen voor meer seniorenwoningen, waarvan er in de komende jaren mogelijk veel van vertrekken uit de Blaak. Ook neemt de verkeersdrukte toe, maar komt er meer groen op straat.

De gemeente Tilburg hield op 16 juni een bijeenkomst waarin het vertelde over de plannen voor de stad. Dat deed het samen met het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST). Inwoners van de stad konden vragen stellen.

De vragen van inwoners (en de bijbehorende antwoorden) kunt u hier teruglezen.

U kunt ook onderstaande video bekijken. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.tilburg.nl/toekomstvantilburg. Daar staat ook hoe u contact met de gemeente kunt opnemen als u verdere vragen heeft.