Vanaf 28 december wil de gemeente een nieuwe app gaan gebruiken voor het doorgeven van problemen in de openbare ruimte. Daar gebruikte Tilburgers, en dus ook Blaak-bewoners, altijd de BuitenBeter-app voor, maar dat gaat vanaf volgende week niet meer. Download daarom de Fixi-app, die hetzelfde doet.

De gemeente Tilburg was altijd aangesloten bij BuitenBeter</a>. Dat is een app waarmee u snel en makkelijk problemen kunt doorgeven de gemeente. Als u bijvoorbeeld ergens veel vuilnis ziet liggen waar het niet hoort, of als er ergens een lantaarnpaal stuk is, dan is dat met de app snel door te geven. U kunt een korte melding doen en daar een locatie of foto bij opgeven.

De gemeente zegt nu dat het vanaf 28 december 2020 overstapt naar een andere app. Dat betekent dat meldingen die u via de BuitenBeter-app doet niet meer binnenkomen bij de gemeente.

Niet iedereen is blij met de overstap. We hebben in de wijkraad vanuit verschillende kanten gehoord dat mensen niet blij zijn met het wisselen van app. Die zorgen uiten we ook naar de gemeente, maar tot nu toe is er geen aanwijzing dat Tilburg de BuitenBeter-app wil behouden.

In plaats daarvan komt er de app Fixi. Die is er voor zowel Android-telefoons als voor iPhones. U kunt die downloaden in de Play Store of in de App Store.

Fixi heeft volgens de gemeente enkele voordelen boven BuitenBeter. Zo zou de app moderner zijn, en het makkelijker maken melden te doen en af te handelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een e-mailadres in te vullen om op de hoogte te worden gehouden van wat er met een melding gebeurt.

We nemen hieronder kort door hoe de app werkt en wat die kan.

Via ‘Maak melding’ is het mogelijk direct een melding door te geven. Door een account te maken kunt u dat sneller doen en kunt u bijhouden wat er met eerdere meldingen is gebeurd.

U kunt een locatie kiezen waar u een melding wil doorgeven.

U kunt een categorie opgeven waarvan u een melding wil doen.

Na het doen van een melding kunt u op de hoogte worden gehouden via e-mail of telefoon.

Let op: het is verplicht minimaal een van deze opties in te vullen, ook als u niet op de hoogte wil worden gehouden. Als u liever anoniem blijft raden we aan daar een nepnummer zoals 06 12345678 naar te zetten.

Andere manieren om melding te maken

Als u liever op andere manieren meldingen wil doen aan de gemeente dan kan dat.

U kunt bijvoorbeeld naar Fixi.nl om een melding te doen. Dat kan ook op uw mobiele telefoon.

Ook kunt u een melding doen op tilburg.nl/melden, en door te bellen naar de gemeente op telefoonnummer 14 013.