Afgelopen zomer was het voor het 10e jaar dat de Blaakfietstochten werden georganiseerd.

Naar aanleiding van een enquête in begin 2007 is destijds door de Wijkraad een werkgroepje gevormd en werd op 24 mei 2007 de 1e fietstocht verreden.

Van dit werkgroepje maken Albert van Nieuwburg en Wim van Zijl als oudgedienden nog steeds deel uit. Jan van de Louw is vorig jaar Ton van der Meer (na 8 jaar trouwe dienst) opgevolgd en i.v.m. verhuizing gaat Rien van Wensen ons nu na 10 jaar verlaten.

Voor Rien wordt dus voor komende fietsseizoenen (april t/m oktober) een opvolger gezocht.

Om elkaar ook te kunnen blijven ontmoeten in de maanden november t/m maart is al snel uit de groep de suggestie gekomen om in die maanden te gaan wandelen. De wandelingen van ong. 5 kwartier in de omgeving van de Blaak worden dan afgesloten met koffie drinken bij de dinsdagochtend koffiegroep in de Hofstede.

Op dinsdag 3 oktober werd de laatste fietstocht van dit seizoen verreden en naar goede gewoonte in het Sportcafé afgesloten met een lunch, dit keer in de vorm van een koffietafel.

Om dit 2e lustrum de nodige aandacht te geven was ook Frans van Dommelen, de voorzitter van de Wijkraad aanwezig om zijn waardering voor de deelnemers en zeker voor de vier “routeplanners” uit te spreken. Hij benadrukte dat de wijkraad het van belang vindt dat er activiteiten worden georganiseerd die de sociale cohesie in de wijk bevorderen en zeker wanneer dit gebeurt in het sportieve vlak. Reden ook voor de wijkraad om dit te blijven stimuleren in de vorm van een bijdrage in de kosten van de lunch waarmee steeds in oktober het fietsseizoen wordt afgesloten.

Rina Vugts reikte daarna namens alle deelnemers aan Albert van Nieuwburg, Rien van Wensen, Jan van de Louw en Wim van Zijl een mooi en sierlijk plantenbakje uit als dank voor de gevarieerde en fijne fietstochten die zij elke keer uitzetten.

Tot slot werd aan Ton v/d Meer, die wel nog steeds meefietst als “laatste man” en aan Rien van Wensen een fles wijn uitgereikt als dank en waardering voor het in vele seizoenen uitzetten van de fietsroutes.

De rijkelijk voorziene lunch werd daarna nog geruime tijd op geanimeerde wijze voortgezet.

Wim van Zijl