Op 24 mei organiseert Wijkraad de Blaak een bewonersavond. Dat doen we dit jaar in samenwerking met de gemeente Tilburg. De bewonersvergadering is dit jaar anders dan andere jaren: we gaan over twee onderwerpen in gesprek met u. Die twee onderwerpen zijn evenementen in de wijk, en gezond en gelukkig wonen in de wijk.

De bewonersavond vindt plaats op woensdag 24 mei in Hofstede de Blaak. Tijdens de avond kunt u in gesprek met de wijkraad, met de gemeente Tilburg en met de wijkagenten.

Het programma van de avond is anders dan u van eerdere bewonersvergaderingen gewend bent. Uiteraard presenteren we wel ons algemeen en financieel jaarverslag, maar daarna vullen we avond interactief in.

We doen dat in twee sessies van 40 minuten. Tijdens de sessies kunt u, samen met andere buurtbewoners, actief in gesprek met de wijkraad en de gemeente over een van de twee onderwerpen op de agenda. Daarna volgt een korte pauze, en wisselen we de sessies om. Zo kunt u over beide onderwerpen meepraten.

Het algemeen jaarverslag 2022 kunt u hier downloaden.

Het financieel jaarverslag 2022 kunt u hier downloaden.

Onderwerp 1: Gezond en gelukkig wonen in de wijk

Een belangrijk thema voor de wijk is wonen. Veel senioren in de wijk zouden graag kleiner en toegankelijker willen wonen, maar in de wijk zijn daar weinig mogelijkheden voor. Daardoor is er juist ook weer weinig ruimte voor starters en doorstromers. Wat kunnen de wijk, de gemeente en bewoners doen om de wijk goed leefbaar te houden? En hoe moeten de voorzieningen in de wijk worden aangepast? Daar heeft de gemeente Tilburg ideeën over, die ze graag met bewoners deelt.

Onderwerp 2: Evenementen in de wijk

In de wijk worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Dat is mooi, want het houdt het buurtgevoel levendig! Tijdens deze sessie bespreken de wijkraad en haar ondersteuners hoe die evenementen nu worden georganiseerd, maar belangrijker: we willen weten of, en hoe, u daarbij kunt helpen en waar de wijk behoefte aan heeft.

Praktische informatie

Hopelijk zien we u deze avond bij de bewonersvergadering.

Wanneer: woensdag 24 mei 2023
Hoe laat: 20.00 – 22.00, inloop vanaf 19.30
Waar: Hofstede de Blaak
Aanmelden: niet verplicht, maar het is handig voor ons om te weten wie er komt. Mail ons op bewonersvergadering@wijkraaddeblaak.nl en laat ons weten dat u komt.