Wijkraad de Blaak organiseert samen met Maatschap Fysiotherapie een informatieochtend over valpreventie.

Vallen is een regelmatig voorkomend probleem. Vooral voor ouderen heeft vallen vaak grote gevolgen. In de eerste plaats hebben ouderen een sterk verhoogde kans op botbreuken. Ook worden veel ouderen na een val bang om opnieuw te vallen. Vallen, en de angst om te vallen, verminderen de mate van activiteit en mobiliteit en het aantal sociale contacten. Valongevallen vormen een belangrijke bedreiging voor zowel de gezondheid als de zelfredzaamheid. Onder een valincident verstaan we ‘een onbedoelde verandering van lichaamspositie, die resulteert in het neerkomen op de grond of een ander lager niveau’.

Wijkraad de Blaak organiseert samen met Frimme Bottger van Maatschap Fysiotherapie De Blaak een interactieve informatiebijeenkomst waarin u onder andere manieren worden aangereikt hoe vallen kan worden voorkomen.

Natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen of het maken van een afspraak om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Saskia van Zijl, sociaal werker van ContourdeTwern voor De Blaak, is deze ochtend eveneens aanwezig om desgewenst informatie te geven en/of vragen te beantwoorden.

We hopen velen van u op deze informatieve ochtend, waarbij u wordt ontvangen met een kopje koffie, aangeboden door Wijkraad de Blaak, te mogen ontmoeten.

Datum: woensdag 14 juni 2023
Tijd: 10.00-12.00 uur
Locatie: Sportcafé De Blaak

Nadere informatie te verkrijgen bij Nelly van der Bijl (bestuursondersteuner Zorg, WMO en ouderennetwerk van Wijkraad De Blaak).

Aanmelden voor deze middag is gewenst maar niet verplicht. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar nelly@wijkraaddeblaak.nl of bellen naar (nul zes) 425 757 60.