Deze week mag Nederland weer naar de stembus om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. U kunt ook in De Blaak stemmen. Er is één stemlokaal in onze buurt. Dit jaar gelden er andere regels dan normaal.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn dit jaar verspreid over drie dagen. Dat is vanwege de coronamaatregelen. U kunt niet alleen op woensdag 17 maart stemmen, maar ook op maandag 15 maart en dinsdag 17 maart. Die eerste twee dagen zijn vooral bedoeld voor ouderen en kwetsbare kiezers die liever op een rustiger moment gaan.

Alle regels rondom de verkiezingen in Tilburg vindt u op www.tilburg.nl/verkiezingen

Waar kunt u stemmen?

In de Blaak is één stembureau. Dat bevindt zich in de sporthal, op de Grebbe 65.

U hoeft niet persé bij uw dichtsbijzijnde stemlokaal te stemmen. U mag stemmen in ieder stemlokaal in de gemeente. Het kan daarom makkelijker zijn om naar een ander stemlokaal te gaan, bijvoorbeeld als u aan de rand van de wijk woont.

Andere stemlokalen die dicht in de buurt liggen zijn in Wijkcentrum De Back, op de Schout Backstraat 33 net over de Baroniebaan, bij de Sociëteit Philharmonie aan de Oude Goirleseweg 167, of bij de gymzaal aan de Staringstraat 10.

U kunt op deze kaart van de gemeente Tilburg precies zien waar de stemlokalen zich bevinden.

De stembureau’s zijn open van 07.30 tot 21.00. U mag kort na het sluiten van de stembureau’s nog over straat, ondanks de avondklok die nog geldt. Er wordt een uitzondering gemaakt voor mensen die van een stembureau naar huis gaan, of die op een stembureau werken of daar de telling na afloop bijwonen.

Stemmen per post

Dit jaar mogen ouderen ook stemmen per post. Waarschijnlijk weet u inmiddels wel waar de brievenbussen in de Blaak staan, maar voor de volledigheid is hier nog een lijst met adressen waar PostNL-brievenbussen te vinden zijn voor als u met de post stemt:

Beeklaan 3
Weteringenlaan 76
Beeklaan 165
Grebbe 5

U kunt post ook inleveren bij een PostNL-punt. Die zijn er twee:

Primera (Amer 7)
Jumbo (Amer 13)