Op dinsdag 18 december werd de traditionele kerstbrunch georganiseerd in de stijlvol versierde Hofstede De Blaak. Op de toegangskaart stond het al vermeld: “passende kleding voor deze gelegenheid”. Dat was goed te zien, want alle aanwezigen waren “passend” gekleed.

In de hal van De Hofstede stond een Kerstman-pop op ons te wachten. Helaas, hij had geen bel, maar waarom niet werd al snel duidelijk; onze gastheer Ko Schaaders verwelkomde ons met een luid klinkende bel. Na zijn welkomstwoord voor de 74 deelnemers, las Ko een passend kerstverhaal voor. 

Intussen kreeg iedereen koffie met kerstbrood. Een hoogtepunt was het optreden van de Melodiva’s. Deze groep bestaat uit: Nienke Crusio, Nancy Verschuuren,  Peter van Riel en Marco Geboers. De pianobegeleiding werd verzorgd door Henk Stoop. Ze brachten nummers ten gehore uit opera’s, maar ook verschillende kerstliederen. Hierna genoten we van de opgediende soep en broodjes.

Ko Schaaders bedankte de Melodiva’s voor hun geweldig optreden en ook de gastvrouwen  van de Hofstede (Jet en Jennifer van Hooijdonk) werden bedankt voor hun bijdrage. Ook Ko en zijn vrouw Jenny kregen volop waardering van de aanwezigen voor hun inzet voor dit samenzijn. Een rondgang bij de bezoekers

maakte duidelijk dat allen hebben genoten van dit kerstevenement in De Hofstede.

PJM