Verschillende buurtbewoners hebben een tijd geleden een presentatie gegeven aan de Tilburgse gemeenteraad over de petitie van het teren veldje in De Blaak. De petitie verzoekt de gemeente om geld vrij te maken om het veldje naast de Hofstede aan te pakken.

De presentatie is in te zien op de website van de gemeente Tilburg. De presentatie werd gehouden voor de Tilburgse gemeenteraad door de Blaakbewoners die de petitie hebben opgesteld. Inmiddels zijn er meer dan 700 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die het veldje willen (laten) aanpakken. Onder andere de kinderen van basisschool De Borne en omwonenden hebben de petitie ondertekend.

Bekijk hier de presentatie van de buurtbewoners aan de gemeenteraad over het teren veldje.

Het plan is om iets mooiers van het veldje te maken dan de plak asfalt die het nu is. Wat er precies met het veldje gaat gebeuren wordt nog verder uitgewerkt. De ideeën zijn om er bijvoorbeeld een speelveldje van te maken. In ieder geval zouden zowel jonge als oudere kinderen er moeten kunnen spelen, en het veldje moet een belangrijkere verbindende factor in de buurt worden.

De plannen zijn door de gemeenteraad enthousiast ontvangen. Er is inmiddels een budget toegekend, wat voldoende is voor de aanpak. Tijdens de volgende raadsvergadering wordt er een concreter voorstel voorgelegd. Met wat geluk en doorzettingsvermogen is het veldje voor het eind van de zomer aangepakt!