Vastgoedontwikkelaar Magis wil vlak tegenover De Blaak 250 woningen bouwen die deels voor senioren bedoeld zijn. Daarmee komt mogelijk een oplossing voor een langspelend probleem in de wijk; ouderen die niet kunnen doorstromen.

De plannen staan in het Brabants Dagblad verder beschreven. Magis Vastgoed wil op de Van Limburg Stirumlaan, vlakbij het Esso-tankstation, een nieuw wooncomplex bouwen met 250 huurwoningen. Dat gebeurt op de plek waar nu nog leegstaande kantoorpanden staan. Magis wil die slopen en er een nieuw complex bouwen.

Dit zijn de panden die worden gesloopt om plaats te maken voor seniorenwoningen

De woningen worden voornamelijk geschikt voor ouderen, en voor starters en alleenstaanden. Het gebouw wordt zo’n tien verdiepingen hoog. Zo’n 15% van de woningen wordt sociale huur, en worden door woningcorporatie Tiwos verhuurd. De woningen worden allemaal tussen van 50 en 75 vierkante meter groot.

Het pand krijgt eigen parkeerruimte, en wordt omringd door bomen en groen. Het bestemmingsplan wordt begin 2022 ingediend. Medio 2022 wordt de vergunning aangevraagd. Magis wil in 2023 beginnen met bouwen en verwacht daar medio tot eind 2024 mee klaar te zijn.

De huizen zijn een mogelijke oplossing voor het probleem van doorstroming in de wijk. Veel senioren willen graag doorstromen naar kleinere (huur)woningen, maar die zijn er vrijwel niet in de Blaak. De 250 woningen kunnen voldoen aan die vraag.