Vanavond vindt de bewonersvergadering van Wijkraad De Blaak plaats. Hier vindt u praktische informatie over de avond. Let op: u heeft een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te komen!

Datum/tijd

De vergadering vindt plaats op woensdag 13 oktober in Hofstede De Blaak. De deuren openen om 19.30. De vergadering zelf begint om 20.00, en duurt tot naar verwachting 22.00. Na afloop van de vergadering is er gelegenheid voor vragen en opmerkingen aan en over de wijkraad. Ook is er na afloop gelegenheid om na te praten. Kom op tijd – in verband met de coronatoegangsbewijscontrole kan het plaatsnemen wat langer duren dan normaal.

We vinden het prettig te weten hoeveel mensen er komen. We vragen u daarom zich aan te melden door te mailen naar bewonersvergadering@wijkraaddeblaak.nl. Alvast dank daarvoor.

Agenda

De agenda voor de avond staat inmiddels vast. Bij de agenda horen enkele stukken. Ook zijn er artikelen met daarin meer informatie. Die vindt u hieronder.

1. Welkom
2. Veiligheid in de wijk
3. Presentatie door wijkwethouder Marcella Hendrickx
4. Bestuurswisselingen
5. Energietransitie in de wijk (door Energiecoöperatie De Blaak)
Voor meer informatie over de energietransitie kunt u terecht op de website van Energiecoöperatie De Blaak.
6. Renovatie teren veldje (door Angela Driessen)
Hierover vindt u meer informatie op onze website en op de website van de gemeente Tilburg.
7. Wijkagenda (door omgevingsmanager Joris Ketelaars)
8. Presentatie algemeen jaarverslag
9. Presentatie financieel jaarverslag en verkiezen leden kascommissie
Zowel het algemene als het financiële jaarverslag kunt u hier terugvinden.
10. Meerjarenprogramma voor de wijk
U kunt het meerjarenprogramma bekijken op tilburg.nl/mjp
11. Nieuwe statuten wijkraadMeer informatie over de statutenwijziging én het concept van de nieuwe statuten kunt u hier terugvinden.
12. Lopende zaken in de wijk (o.a. activiteiten, verkeersproblematiek Baroniebaan en A58, migrantenhuisvesting)
Over de migrantenhuisvesting hebben we hier meer geschreven. Over de gesprekken die de wijkraad voert met de gemeente over de drukte op de Baroniebaan kunt u hier kijken.
13. W.v.t.t.k.

U kunt daarnaast ook de verslagen van de wijkraadvergadering teruglezen. Die staan hier.

Corona

We houden ons tijdens de vergadering aan de regels rondom het coronabeleid zoals de regering en het RIVM die voorschrijven. Omdat de vergadering plaatsvindt in een horecagelegenheid controleert de uitbater (Hofstede de Blaak) op een coronatoegangsbewijs. U heeft daarbij mogelijk ook uw identiteitsbewijs nodig.

U kunt een coronatoegangsbewijs krijgen door de CoronaCheck-app te downloaden op uw telefoon. Alternatief kunt u een papieren bewijs uitprinten via de website CoronaCheck.nl. U vindt hier meer informatie over hoe u een coronatoegangsbewijs regelt.

Na afloop van de bewonersvergadering verschijnt de presentatie en een verslag op wijkraaddeblaak.nl.

Bedankt voor uw begrip en we zien u graag woensdagavond!